Volwassenen

Er is geen leeftijdsgrens voor deze behandelmethode. Gebleken is dat ook voor mensen met jarenlange (chronische) klachten, zeer goede resultaten te boeken zijn.

Kinderen

Bij de geboorte van een kind kunnen er al problemen ontstaan in het functioneren van gewrichten. Zo kan er, doordat er te hard aan het hoofdje getrokken wordt of door het bevallen middels een vacuümpomp, een bewegingsprobleem ontstaan van de eerste nekwervel. Zo kan een baby een voorkeurshouding ontwikkelen en zal dit invloed hebben op de verdere ontwikkeling van de gewrichten. Door er vroeg bij te zijn (dit kan al vanaf 6 weken), kunnen klachten op latere leeftijd voorkomen worden en kunnen de gewrichten gezond uitgroeien.

 

Soms hebben kinderen nog geen klachten. Wel kunnen er al eventuele toekomstige problemen opgespoord worden. Door een behandeling kunnen klachten op latere leeftijd worden voorkomen. Zelfs bij erfelijke aandoeningen, zoals scoliose, kan preventief veel bereikt worden.

Sporters

Omdat er voor gezorgd wordt dat het lichaam weer als één geheel gaat werken, kan men vervolgens ook effectiever de spiergroepen trainen zonder overcompensaties die kunnen leiden tot blessures. Daarbij heeft de therapie, als gevolg van een betere samenwerking tussen gewrichten en spieren, een positief effect op de coördinatie van de spieren.